Stap voor stap kopen

Koop een woning in 4 stappen!

Fase 1: Voorbereiding & zoeken

Hoe vind je nou een droomhuis dat voldoet aan al jouw eisen, tegen een betaalbare prijs? Naast jouw zoektocht via de bekende paden, kunnen wij als Garantiemakelaar helpen bij dit proces. We hebben namelijk een goede kennis van de lokale huizenmarkt, zijn op de hoogte van de laatste regionale ontwikkelingen en we beschikken over een breed netwerk. In deze eerste fase gaan we uitzoeken hoe we jou het beste kunnen begeleiden tijdens het aankooptraject. We leggen een woonprofiel vast, maken duidelijke afspraken en bespreken de financiële mogelijkheden. Alles voor een zo helder mogelijk proces!

Fase 2: Bezichtigen & vergelijken

Denken jij en een woning een perfecte match te zijn? Dan plannen wij een bezichtiging voor jullie in. Ook als je ‘s avonds of op een zaterdag wilt kennismaken kan dat gewoon. Wij weten namelijk dat de ontmoeting tussen mens en huis niet alleen tijdens kantooruren moet kunnen, maar altijd. En tijdens de bezichtiging ondersteunen we je graag bij de beoordeling. We beoordelen de visuele onderhoudsstaat en het huis wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving.

Fase 3: Onderzoek & onderhandelen

Als je serieus overweegt om een woning te kopen, willen wij natuurlijk eerst iets meer weten over het huis. We kijken bijvoorbeeld naar de onderhoudsstaat van de woning en laten, op verzoek en indien noodzakelijk, een bouwtechnokeuring, kadastraal- en bodemonderzoek uitvoeren. Zo kom je als potentiële koper niet voor onaangename verrassingen te staan. En door de realistische kijk op de vraagprijs en onze rationele benadering op de onderhandelingen weten we altijd het beste uit de onderhandelingen te halen. En we houden je goed op de hoogte tijdens dit proces. Gewoon een stukje extra service, dat vinden we heel normaal!

Fase 4: Overdracht & na de aankoop

Wanneer je eindelijk je droomhuis bemachtigd hebt, richten wij ons op een correcte en vlotte afhandeling zodat de oplevering, overdracht en juridische zaken optimaal verlopen. Een goede afhandeling is namelijk wel zo prettig, ‘t is erg vervelend als er na de aankoop nog onaangename verrassingen zijn waar je niet op had gerekend. En is er toch iets, schroom dan niet om ons te bellen!